Trivia: What is such a thing that costs just Rs 500 and we sit and eat for the rest of our life?

General Awareness Questions: If you are preparing for any exam, then it is very important to have strong general knowledge. These days things related to general knowledge are asked in the interviews of most of the recruitment examinations. Especially in UPSC interviews, there is a lot of emphasis on these types of questions.  

1- Question: What is such a thing, which comes for just Rs 500 and we sit and eat for the rest of our life?
Answer: chair.

2- Question: Which vitamin helps in wound healing?
Answer: Vitamin-C.

3- Question: Which country is called the father of the game of cricket?
Answer: England is called the father of the game of cricket.

4- Question: Which state of the country is called the Kohinoor of India?
Answer: Andhra Pradesh is called the Kohinoor of the country.  

5- Question: Which is the largest bird of the country?
Answer: The stork is the largest bird of the country.

6- Question:  What is the name of the first color film made in India?
Answer: Kishan Kanhaiya was India’s first color film.

7- Question: In which country people eat earthen bread?
Answer: Congo is such a country, where clay bread is eaten.

8- Question: There is such an organism whose tongue is twice more than its body?
Answer: Chameleon’s tongue is twice as big as its body.

9- Question: Which state of India is surrounded by Bangladesh on all three sides?
Answer:  Tripura.

10- Question:  What thing does not leave us till death?
Answer: our past.

UPSC Interview Questions: Why should we not drink water after drinking tea? UPSC Interview Questions Answered

>Career in Electrical Engineering: You can make a bright future in Electrical Engineering, will get such a hefty salary

Leave a Comment